Anasoux

Anasoux

Mobila enheter + sociala medier = sant

Sociala medierPosted by Anna Monday, March 21 2011 19:44:16
Med risk för att påpeka det självklara.  Jag tror att utan den explosiva spridningen av mobila enheter hade  sociala medier ALDRIG växt så mycket dom de gjort det senaste året. Vi hade tyckt att det var lite jobbigt att dra igång datorn för att gå in på facebook, dela en bild eller skriva och läsa twitter. De flesta arbetsplatserna ser inte heller med blida ögon på facebookande, youtube-ande på jobbdatorer och under arbetstid. Men nu sitter "alla" på sina smartphones och uppdaterar statusar under restid och på sin privata tid. Sveriges twittertalibaner är de mest mobila och uppkopplade av alla och står för 80% av alla svenska inlägg.

Här i storstaden får man gärna intrycket att varenda kotte sitter på tunnelbanan och skriver på sin iphone. 

Melodifestival och debattprogram har aldrig varit så intressanta som nu, när jag i twitterflöde kan följa vad andra tv-tittare tänker och tycker! Det hade aldrig varit samma flöde på kommentarerna om man var tvungen att starta och koppla upp sin dator. Med mobil och skrivplattor går det på några sekunder. 

I denna fantastiska symbios kommer nya möjligheter, affärsmodeller och arbetstillfällen uppstå. Med rätt uppfostran och fokus kan det leda till positiva effekter. Det finns också en baksida på myntet. Om personer går till personliga angrepp. Man kan inte idiotsäkra något teknisk verktyg. Beteendevetare och socionomer sitter egentligen på en guldgruva. För nu måste interaktionen mellan människa och maskin (teknik)  få fler dimensioner än någonsin tidigare. Det handlar inte längre bara om "media". Det handlar om människan, den sociala människan. Med mobilen fastklistrad som en extra kroppsdel... 

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.