Anasoux

Anasoux

Vart går den här nyckeln?

AllmäntPosted by Anna Thursday, January 11 2007 12:52:28
Jag är ett hus med oändligt antal rum. Inte ens hissen vet hur många våningar som finns.
I detta hotell är portiern förvirrad. Nycklar försvinner och tillkommer.
"Vart går den här?" - säger jag och kliar mig på huvudet.
Högst upp på taket finns det en altan med vilstol, gröna växter, paraplydrinkar och en solparasoll. Dit kan jag alltid ta mig. Min lugna oas.
För det mesta springer jag mest omkring nere i lobbyn och undrar vart jag är på väg.

Utsidan på mitt hus är charmigt och välbevarat. Men det ligger liksom lite inträngt mellan pråliga och imponerande byggnader som annonserar med blinkande neonskyltar och röda mattor. Därför hittar inte alltid gästerna hit. Men gäster finns det, som alla sätter sin prägel på sina rum.

Inredningen är oplanerat hemtrevlig och funktionell. Många rum växer fram vid behov och efterfrågan. Andra finns bara där helt plötsligt.
Det finns hemliga rum som vi inte skyltar med. De hålls stängda för allmänheten.
Det ilskna rummet är fullt med vassa föremål och giftiga kommentarer. Gråtrummet har bara en säng, pappersnäsdukar och tröstromaner.

Nej, det vi skyltar med är vårt scenrum. Med en riktig upphöjd scen och lampor. Alla sorters musikinstrument går att plocka fram här och dit är det öppet för alla på aftnarna.
På dagarna kan det ibland vara kreativ aktivitet och träning här. Det är högt i tak och dansvänlig träparkett. Akustiken här är suverän.
Så, är jag ett hotell eller en teater? Jag måste nog upp på altanen och tänka lite.
  • Comments(0)//anasoux.zebrawebb.se/#post7